Skip to content Skip to footer

MOKNA – Beauty of the Balkans

MOKNA – Beauty of the Balkans

Via Dinarika: Sejnovë – Mokna – 41 km
Livadhet e Istogut – Via Ferrata Shpellat Binjake – 8.5 km
Gurrat e Bardha – Kodra e Dynes – 8.3 km
Maja e Korenikut & Lkeni i Shoshanit – 12.5 km
Shtegu Ibrahim Rugova – Gurrat e Bardha – 10.8 km
Maja e Madhe – Mokna – 12.5 km

Bjeshkët e Moknës gjenden në vargmalet e Alpeve Shqiptare (Bjeshkët e Nemuna) në Veri-Perëndim të Kosovës. Syri kap gjithë Kosovën që nga lindja e deri në perëndim ku ofrojnë një pamje magjepsëse të Podgurit dhe Rrafshit të Dukagjinit, Bjeshkët e Shalës së Bajgorës, Maja e Lubotenit, Vargmalet e Sharrit, Pashtriku, Gjeravica, Guri i Kuq, Bjeshkët e Lumbardhit, Maja e Hekurave, Mariashi, Hajla, Rusolija, Zhlëpi e deri tek Bjeshkët e Podgurit. 

Vendi i vetëm nga ku mund t’i shijosh pamjen e tërë bjeshkëve të Kosovës. 

Bjeshkët e Moknës is a mountain part of the Albanian Alps range (Bjeshkët e Nemuna), situated in the northern west Kosovo. A panoramic view of the whole Kosovo – from east to west – offering a stunning view of Podguri region and Rafshi i Dukagjinit, Shala e Bajgores mountain, Luboten Peak, Sharri Mountains, Pashtriku, Gjeravica, Guri i Kuq, Lumbardhi Mountain, Maja e Hekurave, Mariashi, Hajla, Rusolija, Zhlepi and up back to the Podguri Mountain. The only spot where you can enjoy the views of all Kosovo Mountains.